Latest press releases in Dansk

Packaging for functional foods - opens new opportunities for Ensobarr coating

Stora Enso Oyj

Published on

Packaging for functional foods - opens new opportunities for Ensobarr coating (photo: Administrator)

Det første funktionelle fødevareprodukt, der efter sigende skulle have en nedsættende effekt på blodtrykket, lanceres på det europæiske marked i en emballage fremstillet af Stora Ensos Ensobarr aluminiumsfri barriere-beklædte karton. Den nordiske mejerigigant Valio har valgt Stora Ensos karton til dets nye mælkedrik, Evolus.

Wireless modem renders cabling superfluous

DataSoft Systems AB

Published on

Wireless modem renders cabling superfluous (photo: Administrator)

Ved hjælp af et nyt trådløst modem, UniLink, kan datakommunikation mellem to punkter foretages uden hverken signalkabler eller ekstern strømforsyning til modemet. UniLink tager nemlig sin energi direkte fra det serielle signal.

New area for ovenable board - bakery products

Stora Enso Oyj

Published on

New area for ovenable board - bakery products (photo: Administrator)

Bagevarer er et nyt område for ovnegnet karton, der med den lave gramvægt har vist sig specielt velegnet til emballering og opvarmning af halvtillavede bagevarer. Det svenske firma Pågen AB har lanceret en pakke med kanelboller i en emballage fremstillet af Ensos Ensoven-karton.

The Tango castor success rolls on

Manner Castors

Published on

The Tango castor success rolls on (photo: Administrator)

Det finske firma, Manner Castors, lancerede for to år siden Tango, transporthjulet til rulleborde, der viste sig at blive en stor succes. Den drejelige transporthjulsfamilie har nu fået en lillebror med en diameter på 100 mm, der også er et antistatisk alternativ. Dette nye drejelige transporthjul er, som storebroderen med en diameter på 125 mm, specielt konstrueret til rulleborde i genoptræningscentre, institutionskøkkener, offentlige lokaler etc. Transporthjulet, der er fremstillet af glasfiberforstærket nylon, er karakteriseret ved lav rullemodstand, korrosionsbestandighed, lydløst og flot design.

Paperboard butter tub - a new packaging concept for Europes biggest hypermarket chain

Stora Enso Oyj

Published on

Paperboard butter tub - a new packaging concept for Europes biggest hypermarket chain  (photo: Administrator)

Kan smør emballeres i andet end aluminiumsfolie eller plastikbægre? Supermarkedskæden Carrefour har gjort dets smørbæger af karton til et vellykket produkt. Designet af dette kartonbæger og det forbrugervenlige emballagekoncept er resultatet af flere års produktudviklingsarbejde.

Bottle top equipped with carbine hook - a practical outdoor activities item

Träjärn

Published on

Bottle top equipped with carbine hook - a practical outdoor activities item (photo: Administrator)

Med en praktisk kapsel, der er udformet som en karabinhage, kan folk på farten have flasken hængende let tilgængeligt i bæltet eller på rygsækken. Kapslen angives at være let at løsne og påsætte. Den nye kapsel, der er beregnet til PET-flasker, er hurtigt blevet udbredt blandt fjeldvandrere. De kan nu have spritflasken til kogeapparatet hængende på ydersiden af deres udstyr, og de undgår dermed følgerne i rygsækken af evt. utætheder.

Ovenable packages for new consumer groups

Stora Enso Oyj

Published on

Ovenable packages for new consumer groups (photo: Administrator)

En vellykket lancering af nye produkter på markedet for færdigretter stiller store krav til emballagen om bedre og mere funktionelt design. Mange kunder synes godt om ovnegnet emballage med mange rum, i flere forskellige farver og former samt digitaltryk. Et samarbejde mellem Huhtamaki Van Leer og Stora Enso om udvikling af en række nye emballageløsninger kan bidrage til en betydelig udvidelse af sortimentet af færdigretter - friske såvel som frosne.

New generation of protective products are to combine comfort and security

Moldex

Published on

New generation of protective products are to combine comfort and security (photo: Administrator)

En ny generation beskyttelsesmasker til korttidsbrug kan nu fås på det skandinaviske marked. Den nye generation af korttidsmasker fra Moldex opfylder alle europæiske krav og normer og er konstrueret, så de yder maksimal komfort og levetid.

Stora Enso wins award for its contribution to worlds largest catalogue

Stora Enso Oyj

Published on

Stora Enso wins award for its contribution to worlds largest catalogue  (photo: Administrator)

IKEA har tildelt Stora Enso sin kvalitetspris i forbindelse med fremstillingen af den svenske møbelkoncerns hovedkatalog, som siges at være verdens største tryksag med 110 millioner oplag trykt på verdensbasis.

Mölnlyckes new plant in Finland to be the key component in an aggressive investment

Mölnlycke Health Care AB

Published on

Mölnlyckes new plant in Finland to be the key component in an aggressive investment (photo: Administrator)

Europas mest moderne fabrik, der fremstiller avancerede produkter til behandling af sår, er blevet indviet i den finske by Mikkeli (S:t Mikael). Den svenske koncern Mölnlycke Health Care står bag denne satsning på cirka 200 millioner kroner og 100 nye arbejdspladser. Virksomhedens patentbeskyttede Safetac-linje er spydspids inden for teknologien på dette område. De silikonebelagte sårbehandlingsprodukter er veldokumenterede og har patientvenlige og lægende egenskaber.