Market research becomes mobile for newbusiness and more rapid answers

Det blir stadig viktigere å kommunisere med "resurssterke" forbrukere - unge, urbane og lettbevegelige - samt aktive beslutningstakere. Og de blir stadig vanskeligere å nå. Med et nytt Internett-basert verktøy, Wireless Opinion CAMI, vil Wireless Opinion gjøre livet enklere for alle foretak som sysler med markedsundersøkelser.

Trådløse markedsundersøkelser i sanntid kommer til å bli en nøkkelfaktor for fremgangsrike forretninger. Det er Lena Vogelius, adm. dir. for Wireless Opinion, overbevist om.
Foretaket har utviklet en teknisk plattform for formålet innen området CAMI Solutions (Computer Aided Mobile Interviewing).
Via mobile nettverk sendes spørsmålene med SMS, WAP eller trådløs PDA.
- Svarfrekvensen ligger i flere tilfeller rundt 80 prosent hos paneler der man stiller spørsmålene via SMS, opplyser Lena Vogelius og henviser til flere undersøkelser som Wireless Opinion har gjennomført på et 20-talls geografiske markeder.

Resultat i sanntid
Som oftest handler svartiden bare om noen timer, og det innebærer at man får målbare resultater i sanntid. Ikke uker eller måneder senere, hvilket kan være avgjørende for hvordan et foretak skal handle.
Lena Vogelius gir eksempler fra sitt eget foretak.
- Vi har nettopp avsluttet en CAMI-undersøkelse som måler daglig rekkevidde for landets dagsaviser, på oppdrag fra Svenska Tidningsutgivarföreningen. Vi brukte et panel på 2 000 personer, et "miniatyrsverige" fra 18 til 72 år. Vi stilte et spørsmål hver dag via SMS. 8 av 10 svarte raskt, og det gir en utrolig verdifull kunnskap for både avisenes redaksjoner og de foretakene som annonserer.
Kunnskapen om målgruppens atferd og kjøpsvaner er ferskvare som må oppdateres for å være relevant for beslutningsprosessen.
- Verktøyet gjør ikke bare markedsundersøkelsene interaktive og mer kostnadseffektive - det skaper helt nye forretningsmuligheter i fremtiden. Eksempel kan være å måle partisympatier i sanntid under en pågående TV-debatt foran et stortingsvalg, hevder Lena Vogelius.

Lang erfaring
Mange av medarbeiderne i Wireless Opinion har et lang fortid i bransjen, bl.a. hos SIFO og Gallupinstitutet.
Forretningsidéen var opprinnelig markedsundersøkelser via Internett, hvilket raskt ble forskjøvet til mobiltelefonen.

Potensialet angis å være enormt. Ca. 70 prosent av Finlands innbyggere har f.eks. mobiltelefon. Om lag 30 prosent har bare mobil - de har altså ikke fasttelefon, og tallet er i prinsippet like høyt i Sverige. Dette skaper problemer for undersøkelsesinstituttene når de vil nå et representativt utvalg gjennom eksempelvis telefonintervjuer. Afrika har i dag flere mobiltelefonabonnenter enn faste abonnenter og neste år tre ganger så mange, dersom utviklingen fortsetter som hittil. Trenden oppgis å være den samme i mange land, ikke minst i Øst-Europa.

Bildetekst:
Lena Vogelius er adm. dir. for Wireless Opinion. Hun har lang erfaring med å arbeide med trådløse markedsundersøkelser, både i Sverige og internasjonalt. Nå lanserer hun et Internett-basert verktøy for markedsundersøkelser.

Fakta
En lisensinnehaver får tilgang til et Internett-basert verktøy med funksjoner som designer, gjennomfører og analyserer undersøkelsene. Disse følges opp i sanntid og lager rapporter som sammenstilles automatisk. Via Wireless Opinions' server kan spørsmål sendes ut og svar tas imot fra i prinsippet alle mobile GSM-nett i verden.
Wireless Opinion er medlem av ESOMAR - The World Association of Research Professionals. Eksempler på internasjonale kunder er Nokia, Microsoft, Vodafone og Research International.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Helena Blomster
Wireless Opinion
Campus Gräsvik 2
SE-371 75 Karlskrona
Sverige
+46 (0)455 37 97 40
+46 (0)733 633 281
helena.blomster@wirelessopinion.com
www.wirelessopinion.com

Rating:

vote data

Feedback is not allowed / disabled for this press release.

Publications