Publications

New packaging barrier extends food shelf life

Published on

New packaging barrier extends food shelf life (photo: Administrator)

Der er udtaget patenter i Europa og USA på en plastikcoating, der kan bruges i emballager til såvel flydende som tørre fødevarer. Ensobarr, den nye barrierecoating som er udviklet af Enso Paperboards, giver karton bedre beskyttelsesegenskaber end konventionelle plastikbelægninger og har tilsvarende egenskaber som aluminiumsfolie. Den skulle også gøre det lettere at genanvende emballagen end konventionelle emballager fremstillet af tyk polymer eller alluminiumslaminater. Den nye coating, der fås til en række emballageformål, opfylder tillige de seneste tyske monomaterialekriterier, der anbefaler, at den slags materialer maksimalt indeholder 5% andre materialer.

Lighter and stronger confectionery packaging

Published on

Lighter and stronger confectionery packaging (photo: Administrator)

En ny karton med større rivestyrke sikrer chokoladefabrikanten Kraft Freia Marabou i Sverige lettere og stærkere chokoladeæsker. 350 g/m2 letvægtskartonen Performa fra Enso Paperboards i Finland erstatter den homogene (SBS) 380 g/m2 karton, som konfektfabrikanten i dag anvender. Den nye karton opfylder de strenge krav til lugt og smag, der stilles til den slags emballage. Ændringen kommer til at omfatte hele den årlige produktion af blandet chokolade af mærkerne Aladdin og Paradis i de meget populære 500 g æsker. Produktionen af de to varetyper sker i chokoladefabrikantens største fabrik nord for Stockholm.

An "electronic nose" enables more consistent quality of packaging boards

Published on

Et nyt teknisk analyseapparat, som vurderer emballagekartons lugtegenskaber, skal øge nøjagtigheden og effektiviteten af kvalitetskontrollen af emballagekarton hos den finske virksomhed Enso Paperboards. Systemet, som kaldes en elektronisk næse, vil blive taget i anvendelse i 1998 som et ekstra kvalitetskontrolværktøj i virksomhedens Imatra kartonfabrik. Det er en videreudvikling af instrumentet MDG-1, som oprindeligt blev konstrueret i Finland til forsvaret til sporing af midler til kemisk krigsførelse. Analyseapparatet vil i stor udstrækning blive anvendt til virksomhedens Enso Performa karton, der er beregnet til emballering af fødevarer, slik og tobak, hvor der stilles store krav til neutrale emballager med hensyn til lugt og afsmag.

Better strength and printing quality offered by new board

Published on

Better strength and printing quality offered by new board (photo: Administrator)

Enso Paperboards introducerer en homogen (SBS) karton uden coating kaldet Ensocard, som giver ensartet trykkvalitet samtidig med, at den opfylder de overordnede miljøkrav. Den er den nyeste i virksomhedens serie af grafiske og emballagekartoner, som også omfatter Ensocoat, Ensogloss og den CTMP-baserede Enso Performa.

Paperboard meets stringent quality criteria

Published on

Paperboard meets stringent quality criteria (photo: Administrator)

Nestlé, en af verdens førende producenter af konfekture og fødevarer, har godkendt Enso Performa til deres kendte After Eight chokoladeserie. Emballagekartonen, der fremstilles af Enso Paperboards i Finland, opfylder Nestlés strenge kvalitetskrav, siger Joachim Soditt, der er leder af selskabets emballageudviklingsafdeling. Kartonnen er et prismæssigt konkurrencedygtigt alternativ til andre typer fiberbaserede emballagematerialer.