Wider wraps meet demand for improved paper reel protection

Walki Wisa som produserer emballasjemateriale innenfor UPM-Kymmene konsernet, har videreutviklet teknikken for rullemballering ved å bygge verdens hittil bredeste produksjonslinje for emballasjepapir.

- Målsettingen med denne investeringen er å tilfredsstille krav til høykvalitets emballering av brede papiruller både i dag og i fremtiden, forklarer Mats Holti, produksjonssjef ved Walki Wisas anlegg i Jakobstad, Finland. Den nye produksjonslinjen skal etter planen være i full drift i januar 1999, og vil etter sigende være den bredeste maskinen i sitt slag i hele verden.
- Her vil vi være i stand til å produsere 4,2 m bredt emballasjemateriale for papirruller ved hjelp av det siste innenfor ekstrusjonslaminering, sier Holti.
Produksjonen skjer ved å laminere et polymersjikt, normalt polyetylen, mellom to lag av kraftpapir.

Beskyttende belegg
Ekstruderingsbestrykning er en av de teknisk mest avanserte metodene å bestryke eller laminere materialer på. Et jevnt og tynt sjikt av smeltet polymer påføres over hele papirbanens bredde. Deretter dras polymeret ned mellom de to papirsjiktene og resultatet er et emballasjemateriale som beskytter papirrullene mot fuktighet, skitt og mekaniske skader under transport og håndtering.
Den 4,2 m brede maskinen er en del av en omfattende investering i ny teknologi og nytt utstyr for emballasjematerialer i papirindustrien. I de to siste årene har selskapet investert ca. 30 millioner finske mark i fabrikken i Jakobstad.
Markedssjef Henri Grönroos kommenterer: "Dette innebærer en høy grad av service og kvalitet for kunden. I tillegg gir denne superbrede rullemballeringsteknikken oss en mulighet til å nå et globalt marked med stadig økende etterspørsel etter enda bredere papirruller", forklarer Grönroos. "Med vår kapasitet vil vi være i stand til å tilfredsstille den økende veksten i denne sektoren."
Walki Wisa, som er et datterselskap i UPM-Kymmene gruppen, er et av verdens største skogskonsern og inngår i konsernets divisjon for emballasjematerialer, UPM Pack. Divisjonen har ca 1000 ansatte fordelt på fem europeiske fabrikker som produserer emballasjeprodukter til ruller og bunter i tillegg til et stort utvalg andre typer barrierebestrøkne og laminerte produkter.

For tilleggsopplysninger, ta kontakt med:
Johan Wik
UPM Kymmene
Walki Wisa
P.O.Box 121
FIN-68601 Jakobstad, Finland
Tlf. +358 204 169389; Fax: +358 204 168845
E-post: johan.wik@upm-kymmene.com

Press release images


Wider wraps meet demand for improved paper reel protection

Wider wraps meet demand for improved paper reel protection

Rating:

vote data

Feedback is not allowed / disabled for this press release.

Publications