New battery combines deep discharge cycle with high cranking amperage

Optima Yellowtop 5.5 L er efter sigende det første større bly-/syrebatteri på markedet, som kombinerer en dyb afladningscyklus med en høj startstrøm. Det bygger på producentens spiralcelle-teknologi og er velegnet til skov-, bygge- og entreprenørmaskiner samt distributionsbiler og andre køretøjer med elektrisk ekstraudstyr. Driftsmiljøet kendetegnes af vibrationer, varme, fugt og snavs, hvilket stiller høje krav til en robust og driftsikker batterikonstruktion.

- Yellowtop-batteriet leverer en startstrøm på 975 CCA (koldstartstrøm i henhold til EN-standarden), fortæller Magnus Ling, ansvarlig for markedskommunikationen hos Optima Batteries. Det er muligt at tømme batteriet for strøm op til 250 gange. Det giver en lang levetid og gør det muligt at erstatte betydeligt større startbatterier med det nye kombibatteri.

Batteriet er ifølge producenten vedligeholdelsesfrit og korrosionsbestandigt, og det lukkede system forhindrer fordampning. Det kan monteres i en valgfri position og er derfor velegnet til brug under trange pladsforhold. Starteffekten oplyses at være høj - uanset temperaturen og antallet af dybafladninger - og den lave selvafladning betyder, at startstrømmen bevares, også selv om batteriet har stået ubenyttet gennem længere tid.

Selvudviklet teknologi
Spiralcelleteknologien bygger på, at tynde blyplader vikles til spiralceller og derefter lagt lagvis med et glasvævsmateriale, som binder syren. De viklede celler er koblet sammen med solide forbindelser. Det giver ifølge Optima Batteries en maksimal ydelse og en minimal vægt og volumen og gør batteriet robust og let at placere.

Batteriets elektrolyt er fast og indkapslet i et lukket system, og huset er fremstillet af vejrbestandig helsvejst plast. Konstruktionen medfører, at batteriets funktion ikke påvirkes af stød og kraftige temperaturudsving, ligesom den forhindrer lækage. Alle batterier er forsynet med en entydig identitetskode og gennemgår højbelastnings- og lækagetest ved fremstillingen.

Optima Batteries konstruerer, udvikler og sælger batterier til krævende miljøer under produktnavnet Yellowtop, Bluetop og Redtop. Batterierne anvendes blandt andet i tunge køretøjer og både. Redningstjenesten, landbruget, forsvaret og bilsportentusiaster er vigtige målgrupper. Virksomheden ejes af det amerikanske firma Johnson Controls Inc., og fremstillingen sker i Denver, USA.

Tekniske data
Koldstartstrøm (EN): 975 CCA.
Kapacitet (EN): 75 Ah
Reservekapacitet (BCI): 155 min.
Udvendige mål: (lxbxh): 324x165x238 mm, inklusive poler.
Vægt: 27,14 kg


Yderligere oplysninger fås ved at kontakte:
Henning Hinge - Managing Director
Banner Batterier Danmark A/S Silovej 14 Solröd
DK-2690 Karlslunde
Phone: +45 70 20 60 61
Fax: +45 70 20 60 69
E-mail: office.bdk@bannerbatteries.com
Web: www.bannerbateries.com


Optima Batteries AB, Magnus Ling
Box 742, SE-182 17 Danderyd
Tlf. +46 8-622 32 00. Fax +46 8-622 32 90/92
E-mail: m.ling@optimabatteries.se
Internet: www.optimabatteries.se

Press release images


New battery combines deep discharge cycle with high cranking amperage

Rating:

vote data

Feedback is not allowed / disabled for this press release.

Publications