Special designed office chairs

PRESSEMELDING
11 januar 1996
Den ergonomiske kontorstolen -
Et nytt funksjonelt produkt har blitt utviklet

Kontorstolen hvor vi tilbringer så mang en time, er et av våre viktigste arbeidsverktøy. Den skal være bekvem, lett å bruke og ha en tiltalende design.
Fysiske problemer må den definitivt ikke forårsake. Med andre ord - kontorstolen skal være behaglig for både kropp og sjel.
Dette har det svenske selskapet Sun-Flex tatt utgangspunkt i og utviklet en ergonomisk kontorstol som oppfyller disse kravene.

I vår startet produktutvikling, design og konstruksjon av Sun-Flex’ første kontorstol. Målet er nå nådd og en stolserie er klar til produksjon.
Ergonom Jan-Erik Ståhl, som er spesialist innen data- og kontorplasser, har vært involvert i prosjektet og sett til at stolen har fått ergonomiske egenskaper.
“En moderne kontorstol skal følge personen under bevegelse, uten at det må brukes for mange spaker for å justere den,” sier Jan-Erik Ståhl.
“Stolen må være konstruert slik at hele kroppen har det godt. En dårlig arbeidsstilling kan gi fysiske problemer som vondt i nakken, hodeverk og dovne bein.”
“Sun-Flex stolen har for eksempel et todelt sete som er fjærbelastet slik at det ikke blir trykk på lårene.

Enkel å stille inn
Det finnes tre modeller i den nye og bevegelige stolserien. Med svært enkel manøvrering kan stolen endres etter egne behov.
Den som vil ha en bredere stol behøver bara å flytte på armlenene, og høyden på armelene kan enkelt justeres. Ryggen kan endres fremover og bakover. Støtte for korsrygg og nakkepute, som er patenterte, gjør stolen ekstra bekvem.
Design og funksjon må gå hånd i hånd. I dette tilfellet er det designeren Bengt-Olof Stavrell som har satt sitt preg på stolen. Produksjonen skjer i Tibro i Sverige av Teamfur Interiör AB.
“Å sitte riktig er en lønnsom investering. Stolen på en arbeidsplass er et av de viktigste redskapene og den skal vi ikke være gjerrige med,” sier Trygve Haatuft, produktansvarlig i Static A/S. /ins


Bildetekst 1:
Sun-Flex har konsruert en ergonomisk kontorstol. Det todelte setet og den innebygde svikten gjør at stolen lett følger kroppens bevegelser.

Bildetekst 2:
Med enkle bevegelser får man en bekvem og praktisk arbeidstilling i Sun-Flex’ nye ergonomiske kontorstol.







Fakta:
Static AS ble startet i 1979. Hovedkontoret ligger i Larvik med avdelingskontorer i Oslo, Stavanger og Trondheim. Med personlig service tilbyr Static kundene et bedre arbeidsmiljø gjennom forebyggende tiltak.

For ytterligere informasjon kontakt:
Static A/S
Trygve Haatuft
Gjerdrumsvei 126
0486 Oslo
Tel: 22-23 22 00
Faks:22-23 30 13


NB Denne teksten er tilgjengelig på 3,5" format disk (Word 5.1A) formatert til Macintosh eller PC.




Rating:

vote data

Feedback is not allowed / disabled for this press release.

Publications