Ice-hockey legend Salming goes in for eyewear collection

Hockeylegenden Börje Salming är den enda svenska hockeystjärna som invalts i "Hockey Hall of Fame". Hans namn är i sig ett starkt varumärke, som personifierar de egenskaper som ligger bakom hans stora framgångar under den 17-åriga NHL-karriären. Salming Eyewear är hans egen glasögonkollektion. På Optikmässan i januari lanseras en ny serie i kollektionen. En rå, tuff och stilren kollektion, som ska förmedlar sinnebilden av den ärrade hockeykämpen från Kiruna - "Mr 100 procent".

Den nya serien har mjuka geometriska former präglade av Salmings signum att alltid gå sin egen väg. Logotypens (en "hockeyvimpel") stilistiska utformning är en integrerad del av skalmen. Färgvalet ska föra tankarna till "ett kargt Norden i färg" - mossa, ljung, viol samt blanka färger i svart, silver och brunt. Serien består av fem modeller (herr, dam och unisex) i metall och ska - hoppas tillverkarna appellera till en ungdomlig målgrupp oavsett ålder.

- Jag lånar inte mitt namn till något som jag inte känner för, säger Börje Salming. Det jag gör ska vara roligt och kännas meningsfullt. Engagemanget är viktigt - jag har alltid synpunkter på designen och deltar i mässor och andra marknadsföringsaktiviteter.

- Inga produkter, vare sig det gäller klockor, underkläder eller glasögon, kommer ut på marknaden innan jag godkänt dem. Mina glasögon ska vara snygga och kunna bäras av alla, oavsett ålder, kön, ansiktsform och personlighet. Gränsen mellan manligt och kvinnligt blir alltmer flytande och båda könen använder allt oftare samma typ av båge.

Att låna glans och image från kända varumärken och personer, alltifrån sportbilar till superstjärnor inom sport och showbusiness, är en exponerande global trend i glasögonbranschen.

En accessoar
- Glasögon är en accessoar och ska spegla en personlighet, menar Anki Hartmann, vd för Triple X Eyewear i Stockholm. Precis som kläder är glasögon underkastade modets växlingar - i genomsnitt byter vi glasögon vart fjärde år. Färg och form är viktigt när det gäller dagens glasögon. Det är säkert förklaringen till varför allt fler unga människor - en generation som är individualister - väljer glasögon för att framhäva sin identitet. Vi har valt att satsa på en design som förmedlar den sanna bilden av Börje Salming - karg och rå och på ytan kärv men samtidigt äkta, juste och ärlig.

Företaget står för design och marknadsföring, medan tillverkningen sker via underleverantörer. Dan Britse heter kollektionens designer.


För ytterligare information kontakta:
Eva Peterson, SOLF
Telefon: 08-508 938 00

Rating:

vote data

Feedback is not allowed / disabled for this press release.

Publications