New protective masks for professional users and home use

Det finnes nå en ny generasjon av vernemasker som dekker de fleste behov; fra sporadisk fritidsbruk til daglig bruk i farligere miljøer. Det heldekkende produktprogrammet består av tre halvmaskemodeller. Samme gass- og partikkelfilter kan brukes til alle masker. Ifølge produsenten Sundström Safety i Sverige, skiller de nye vernemaskene seg ut p.g.a. høy beskyttelseseffekt og god passform.

- Det er ikke nok at vernemasken er sikker. Den må også være behagelig, ellers vil den ofte ikke brukes, mener Ivan Sundström, selskapets markedssjef.
Den gule termoplastmasken (SR 75) er enkel. Den er tiltenkt "gjør-det-selv"-brukere eller yrkespersoner som bruker vernemaske sjelden og under korte perioder, og som ikke har fysisk anstrengende arbeid.

Profesjonelle brukere
Den grønne masken av termoplast (SR90-2) retter seg mot profesjonelle brukere som bruker vernemasken ofte og i løpet relativt lang tid, f.eks. feiere, sprøytelakerere og landbrukere.
- Målgruppen for toppmodellen, den blå silikonmasken
(SR 100), er personer som bruker vernemaske ofte og som stiller høyere krav, sier Ivan Sundström. Vi har strebet etter en passform som gjør at brukeren ikke skal kjenne noen anstrengelser. Filteret er senket for å ikke hindre sikten og maskens indre er utformet slik at karbondioksidmengden minimeres.
I dag tar mange av seg vernemasken og legger den igjen i et forurenset miljø, med forverret beskyttelseseffekt som følge.
Den grønne og blå masken finnes i to størrelser og har doble utåndingsventiler. Dette gjør utåndingen lett og motvirker kondens.
- De har dessuten en ny membran med kantforsegling som hindrer lekkasje, minsker utåndingsmotstanden og gjør det lettere å prate gjennom masken, forteller Ivan Sundström.
Alle maskemodellene kan utstyres med hode og har et nytt bånd som gjør at masken sitter bedre hvis man f.eks. bruker hjelm. Selskapet funksjonstester alle masker før levering.
Sundström Safety AB har økt satsingen på EU-markedet, og søker derfor etter ytterligere videreforhandlere.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Sundström Safety AB
Ivan Sundström, markedssjef
Box 10056, S-181 10 Lidingö, Sverige
Tel: +46 8 767 90 85. Faks: +46 8 767 98 12
E-post: ivan.sundstrom@srsafety.se

Press release images


New protective masks for professional users and home use

New protective masks for professional users and home use

Rating:

vote data

Feedback is not allowed / disabled for this press release.

Publications